Helmeilevä hammasrivi vangitsee katseen.

Tietosuojaseloste

Ennaltaehkäisevä hoito

Neuvon yksilöllisesti oikeat kotihoitovälineet, niiden käytön, valistan esim. limsoista, energiajuomista, karkeista, reikiintymisestä, teen fluorauksia. Vastaanotolla käytössä myös jauhepuhdistin.

 

Parodontaalisairauksien ennaltaehkäisy on suuhygienistin tärkein työ.

Biofilmin ja hammaskiven poistot

Biofilmi on pehmeää peitettä, jota muodostuu hampaiden pinnalle ja ikenen alle. Biofilmin poistaminen kaikista hampaista säännöllisesti, luo suuhun olosuhteet, ettei hammaskiveäkään muodostu niin paljoa. Jokaiselle on yksilöllistä, se miten paljon biofilmiä muodostuu. 1-4 kertaa vuodessa tapahtuva täydellinen hampaiston puhdistus on tärkeää. Jos sairastat sydän- ja verisuonisairauksia, diabetestä tai reumaa on biofilmin ja hammaskivenpoisto vieläkin tärkeämpää. Myös nuorilta on tärkeää poistaa biofilmi ja hammaskivi. Näin pystytään ennaltaehkäisemään mahdollisia aikuisiän mukanaan tuomia ienongelmia.

 

Biofilmin ja hammaskiven poisto syventyneistä ientaskuista on myös tärkeää. Suuhygienisti mittaa aina myös ientaskumittarilla taskujen syvyydet ja laskee verenvuotoindeksin BOP. Mittauksessa mitataan jokaisesta hampaasta kuusi eri kohtaa. Tarvittaessa ohjaan jatkohoitoon parodontologille.

Tärkeää

Myös nuorilta on tärkeää poistaa biofilmi ja hammaskivi.

 

Vastaanotollani on käytössä Kelan suorakorvaus.

 

1–4 kertaa vuodessa tapahtuva täydellinen hampaiston puhdistus on tärkeää.

  © Nummelan Suuhygienistipalvelut 2020